Ćebe za pokrivanje i dekoraciju doma

14.09.2022

Dobili ste prvi put na poklon od prijatelja ćebe za pokrivanje i dekoraciju doma? Ili planirate sami da ga kupite? Ako niste sigurni kako vam sve može koristiti i nemate ideju gde ga možete čuvati, saznajte u nastavku teksta.

 

Ćebad su male stvari koje imaju poseban dekorativni momenat u modernom opremanju enterijera, omogućavaju da istaknete notu sopstvenog stila. Takođe, pružaju osećaj udobnosti i topline bez obzira na to da li ste u sobi ili dvorištu, pogotovo tokom zimskog perioda.

Kako vam ćebad mogu koristiti i gde ih možete čuvati

 

Sinonim za udobnost i toplinu tokom hladnijih perioda u godini svakako je mekano i toplo ćebe. Ćebad imaju višenamensku upotrebu, a možete ih koristiti tokom cele godine.

 

Tokom zimskih dana i noći biće vam najbolji saveznik u dnevnoj sobi, dok uživate na sofi uz TV ili knjigu. A leti često može biti korisno noću u dvorištu, kada naiđe hladniji talas.

Nikada ne znate kada vam može zatrebati, zato ih čuvajte na mestima koja su vam pri ruci. Držite ga u pletenoj ili plastičnoj kutiji za odlaganje u dnevnoj sobi ukoliko je imate, a možete ga i jednostavno prebaciti preko vaše omiljene fotelje ili sofe. Jer osim što su praktična, ćebad se izrađuju u različitim dezenima kako bi se uklopila u enterijer i postala dodatni element dekoracije.

Tanka i dekorativna ćebad

 

Nakon napornog radnog dana, sve što želite je da se opružite. Popodnevna dremka je uvek opcija, možda gledanje TV-a ili čitanje knjige. Nema ništa lepše nego kada se ušuškate na sofi, a ukoliko je hladniji period trebaće vam prekrivač. U tim trenucima nemate previše snage, zato je najbolje da tanko ćebe držite negde u blizini.

 

Tanko ćebe vam može biti od koristi i tokom leta. Tada provodimo dosta vremena na svežem vazduhu, pogotovu noću kada završimo sa obavezama. S obzirom na to da je poslednjih godina vreme jako promenljivo, ćebad mogu biti od velike koristi.

Dekorativna ćebad postala su sastavni deo svakog modernog enterijera, kao jedan od elemenata kojim možete postaviti svoj lični stil i pečat. Možete uzeti dezen koji će se uklopiti u enterijer, ili čak model koji će potpuno odskočiti od njega.

 

Ukoliko ste do sada ispucali sve ideje za poklon prijateljima pri useljenju u novi dom, imate novog keca u rukavu. Tanka i dekorativna ćebad su savršen način da nekog obradujete i zaobiđete standardne poklone kojih se većina pridržava.

 

Ćebe za pokrivanje francuskog ležaja - Ćebe za bebe i decu

 

Da li ste i vi zimogrožljivi, često vam je baš hladno noću? Iako imate grejanje, koje možda isključujete tokom noći, dešava se da u spavaćoj sobi bude jako hladno. Ćebe za pokrivanje može biti idealno rešenje kao dodatni sloj topline.

 

Gustko tkano vuneno ćebe preko jorgana omogućiće vam potrebnu toplotu čak i tokom najhladnijeg perioda u godini. Vuna ima veliku sposobnost zadržavanja toplote, što će vam omogućiti ugodan i miran san.

 

S obzirom na to da se izrađuju sa različitim motivima, kupovinom dezena koji se uklapa u enterijer spavaće sobe možete dodatno ulepšati prostor. A ćebe će ujedno da zaštiti vašu posteljinu od prašine, pa nećete morati toliko često da je perete kao pre.

Idete uskoro na dečiji rođendan ili proslavu rođenja deteta? Ne znate šta možete pokloniti? Ćebad za bebe i decu mogu biti savršen poklon za takve prilike. Toliko zanimljivih dezena je u ponudi, možete pronaći čak i ćebe sa imenom ili svetleće ćebe, na vama je samo da izaberete model za devojčicu ili dečaka.

Materijal za ćebe - Vuneno, pamučno, plišano ili krzneno ćebe

 

Tanka i dekorativna ćebad danas se proizvode od različitih prirodnih ali i veštačkih materijala. Najprodavanija su vunena, pamučna, plišana, krznena ili ćebad od poliestera. Koji ćete materijal za ćebe izabrati zavisi od perioda u godini, ali i od vaših ličnih želja.

Ako ste u potrazi za ćebetom koje ćete prvashodno koristiti tokom zime i hladnijeg perioda u godini, birajte vuneno ćebe. Bez obzira na debljinu vunenog ćebeta, ono će biti jako toplo. Vuna ima sposobnost da zadrži toplotu, što će vam pomoći da se ugrejete čak i kada mislite da je to nemoguće.

 

Svileno ćebe je najbolji izbor za topliji period kao pomoćni ogrtač u trenucima kada se vreme naglo pogorša. Materijal koji diše, održava temperaturu duži period i nema toliko veliku toplotnu izolaciju kao vuna.

 

Kako oprati ćebe u veš mašini? Na koliko stepeni se peru ćebad?

 

Pre kupovine savetujemo da proverite sa prodavcima ili pročitajte na etiketi da li se ćebe pere u veš mašinim i na kojoj temperaturi. Osim da budu lepa i korisna, ćebad se prave tako da budu i jednostavna za održavanje.

 

Tako da većinu modela na tržištu možete prati u veš mašini, na nižim temperaturama. Održavanje zavisi od vrste materijala, zato se obavezno informišite pre nego što kupite određeno ćebe, i izaberite model koji možete prati mašinski.

Jedino o čemu treba voditi računa je da li ćebe može celo stati u vašu mašinu. Ukoliko imate ćebe velikih dimenzija koje jedva staje u bubanj, nemojte siliti. Tokom pranja ćebe se natopi vodom i postaje izrazito teško, što može prouzrokovati kvar mašine zbog prekomerne težine.

 

Na našem online shopu pogledajte ćebad za odrasle, decu i bebe. Ukoliko imate dodatnih pitanja kontaktirajte nas ili porazgovarajte sa prodavcima u nekoj od naših prodavnica.

povezani proizvodi