Aparati za varenje i sečenje

Alati za varenje su električni alati koji se koriste za zavarivanje predmeta. Alate za varenje iz naše ponude mogu koristiti i profesionalci i početnici. Dizajnirani su tako da budu što praktičniji za upotrebu. Prilikom korišćenja aparata za varenje, koristitite i HTZ zaštitnu opremu.

U našem asortimanu možete pronaći veliki broj aparati za varenje. Odaberite onaj koji najviše odgovara vašim potrebama. 

Čemu služe i kao se koriste aparati za varenje?

 

Aparat za varenje koristi se za za zavarivanje metalnih proizvoda. Proces zavarivanja nije suviše komplikovan pa ga mogu raditi podjednako dobro i profesionalci i oni koji vole kućne majstorije. Svakako uvek treba biti oprezan prilikom rukovanja sa svakim alatom. 

Proces zavarivanja podrazumeva upotrebu toplote. Alatom za zavarivanje potrebno je otopiti površinu vezivnog materijala kako bi se veza stvorila. 

Iz tog razloga, aparatom za varenje treba upravljati vrlo pažljivo. Pre same upotrebe neophodno je pročitati uputstvo za upotrebu i ovom procesu pristupiti sa potpunim razumevanjem funkcionisanja. U toku procesa rada potrebno je koristiti zaštitne rukavice i masku.

Kakvi sve aparati za varenje postoje?

Ove aparate možemo podeliti u dve osnovne grupe:

  • aparati za elektrolučno varenje
  • aparati za gasno varenje

Sam proces varenja se može obavljati na različite načine pa se u zavisnosti od odabira načina koriste elektrode ili žice

U našoj ponudi možete pronaći veliki broj aparata za varenje različitih vrsta. U opisu svakog proizvoda postoji pdf dokument na kome možete da se detaljno informišete o pojedinačnom proizvodu iz ove kategorije. Takođe, glavne specifikacije koje su u vezi sa težinom, intenzitetom struje, prečniku elektrode za zavarivanje i području zavarivanja možete pročitati u opisu svakog proizvoda.

32 proizvoda