Lemilice i pribor

Lemilica - alat koji bi trebalo da postoji u svakoj kući

 

Lemilice su odličan alat koji bi svako trebalo da ima u kući čak i ako nikada ne planira da radite električne radove. Lemilice imaju mnogo primena koje mogu biti korisne u kući - od jednostavnog popravljanja malih rupa u metalnim predmetima do popravljanja određenih problema sa automobilima.

Lemilice se koriste za topljenje metala kao što je lem za spajanje  njihovih komponenti. Uređaji se sastoje od zagrejanog metalnog vrha i izolovane ručke. Toplota se najščešće dobija usled električne energije koja teče kroz otporni grejni element. Postoji više tipova lemilica koje se razlikuju u zavisnosti od njihove primene.

Lemilice za popravku bakarnih i metalnih cevi

Takođe, lemilica može biti korisna kada je potrebno da se brzo poprave bakarne i druge metalne cevi. Vodoinstalateri će koristiti lem bez olova kako bi izbegli izlaganje stanovnika toksičnim materijalima.

Za cevi koje se nalaze na mestima sa malo prostora vodoinstalateri za manevrisanje ondakoriste lemilice. One su odličan alat za ovo jer se njihov vrh ne zagreva sve dok se okidač ne pritisne.

54 proizvoda