Stiropor lajsne

Stiropor lajsne dodaju estetsku vrednost svakom prostoru. Osim dekorativne, imaju i  praktičnu funkciju. U zavisnosti od namene, u našoj ponudi pronađite različite ukrasne lajsne od stiropora za plafon, zid, za led trake ili ivične lajsne od stiropora. Kada su u pitanju stiropor lajsne, cena zavisi od dužine koja vam je potrebna, a najčešće se ukrasne lajsne prodaju u dužini od 2m. Pogledajte ponudu i poručite ih jednostavno online, bez potrebe da razmišljate o tome kako ćete da ih prevezete!

 

Koja je namena ukrasnih stiropor lajsni?

Ukrasne lajsne od stiropora pružaju lep prelaz između zida i plafona, dodajući dodir elegancije svakom prostoru. Osnovna namena stiropor lajsni jeste dekorativna, ali mogu imati i praktičnu funkciju, najčešće u zaštiti ili prekrivanju određenih nedostataka.

 

Postoji više praktičnih primena za dekorativne lajsne:

  • Sakrivanje nedostataka - Ako postoje nepravilnosti ili pukotine između zida i plafona, stiropor lajsne mogu efikasno sakriti ove nedostatke.
  • Sakrivanje kablova - određene estetske lajsne imaju posebne kanale koji vam omogućavaju da sakrijete kablove, kao što su kablovi za zvučnike ili osvetljenje, čime se prostor čini urednijim i lepšim.
  • Dodatna izolacija - Iako stiroporne lajsne pružaju minimalnu izolaciju u poređenju sa drugim izolacionim materijalima, one mogu pomoći u smanjenju curenja vazduha na prelazima između zidova i plafona.
  • Zaštita zida - Ukoliko vam se često dešava da se zidovi brzo oštete usled udaranja nameštaja, dekorativne lajsne od stiropora mogu biti odličan pomoćnik. Ovaj tip lajsni pravi odstupnicu od zida do nameštaja i čini da dolazi do manjeg habanja i oštećenja zidova.

 

Dekorativne lajsne - vrste lajsni od stiropora prema nameni

Dekorativne stiroporne lajsne se najčešće viđaju na zidovima i plafonima, međutim postoje i dodatna mesta u prostoru na koje se mogu montirati estetske lajsne, koje će učiniti da vaš prostor dobije drugačiju, lepšu i elegantniju notu.

Možete birati između različitih vrsta dekorativnih lajsni:

 

  • Stiropor lajsne za plafon - U našem asortimanu ćete pronači stiropor lajsne posebno dizajnirane za plafon, čija je osnovna namena prvenstveno estetska, da stvore lep i elegantan prelaz između zida i plafona.
  • Ukrasne lajsne za zid - Neretko se za ukrašavanje prostora, dodavanje teksture, stila i posebnosti koriste upravo stiropor lajsne za zid. Ovim lajsnama postići ćete da vaš prostor odiše luksuzom i modernim dizajnom.
  • Ugaone lajsne od stiropora - obično se postavljaju u unutrašnjim uglovima prostorija, gde se dva zida sastaju ili gde se spajaju zid i plafon. Ugaone stiropor lajsne dizajnirane su da pružaju glatki prelaz između dve površine i sakriju nesavršenosti ili razmake.
  • Stiropor lajsne za vrata - Dekorativne lajsne se mogu koristiti i za ukrašavanje okvira vrata, dodajući eleganciju i moderan izgled prostoru.
  • Ivične lajsne od stiropora - Ivične lajsne se koriste za istaknute ivice zidova ili plafona, dodajući dimenziju prostoru. Ivične stiropor lajsne se često postavljaju na spoljne ivice, kao što su rubovi polica, radne površine ili ivice stepenica. One pružaju zaštitu ivici i daju završni estetski izgled.
  • Stiropor lajsne za led trake - Ove lajsne imaju posebne kanale za postavljanje LED traka, stvarajući efektno osvetljenje u prostoru.

 

Stiropor lajsne cena i online prodaja u Srbiji

Prilikom kupovine stiropor lajsni izuzetno je važno dobro preračunati ukupnu dužinu koja vam je potrebna. Lajsne od stiropora se najčešće prodaju u dužini od 2m, i dalje se po potrebi prekrajaju i uklapaju. Kada su u pitanju ukrasne lajsne cena zavisi najpre od dužine koja vam je potrebna, ali i od vrste lajsni, tako da ukoliko vam je potrebna ugaona lajsna za stiropor cena se može razlikovati u odnosu na klasične ukrasne lajsne za zid. 

Kako bi bile postojane i dugovečne, važno je postaviti lajsne od stiropora sa odgovarajućim lepkom

 

Stiropor lajsne se prodaju u beloj boji, ali u završnoj obradi možete kosititi naše boje i lakove kako bi se na najbolji način uklopile u vaš prostor. 

 

Za sve nedoumice i dodatne informacije uvek nas možete kontaktirati kako bismo vam pomogli pri izboru i preračunu potrebne dužine estetskih lajsni baš prema vašim potrebama.


Pozivamo vas da pogledate Okov.rs online ponudu i poručite odgovarajuće stiropor lajsne, a uvek nas možete posetiti i u našem prodajnom objektu u Beogradu. Neka vaš prostor zasija sa ukrasnim stiropor lajsnama!