Uljni radijatori

Sa padom temperature i dolaskom jeseni prostorije u kojima boravite potrebno je dogrejati. Uljani radijatori su odlično rešenje za ovaj prelazni period. Uljani radijatori su manjih dimenzija, nisu teški, mobilni su zbog točkića koje imaju. Mogu se koristiti u svakom prostoru i jako su praktični. 

Kako izabrati uljani radijator?

 

Uljani radijatori su odličan izbor za dogrejavanje kancelarija, kuhinja, dečije sobe, ili spavaće sobe. Zapravo svakog prostora u kome boravite. Međutim postoji nekoliko kriterijuma koji će vam pomoći da izaberete uljani radijator koji će odgovarati vašim potrebama. 

Prilikom kupovine možete se voditi sledećim kriterijumima:

Snaga uljanog radijatora 

 

Snaga uljanog radijatora je jedna od najvažnijih karakteristika kada je izbor ovog grejnog tele u pitanju. Ona pokazuje koliki je kapacitet uljanog radijatora kada je grejanje u pitanju. Snaga uljanog radijatora može se kretati od 2000W do 3000W.

Broj rebara 

 

Broj rebara uljanog radijatora donekle je u vezi sa snagom radijatora. Njihov broj može biti veći ili manji, pa samim tim od toga zavisi i dimenzija uređaja. U proseku model može imati 9, 10, 11 ili 13 rebara. Što je veći broj rebara uljanog radijatora to će se i prostorija brže zagrejati jer je veća površina koja emituje toplotu. 

Podesivi termostat 

 

Podesivi termostat je praktična stavka koja će vam obezbediti da na jednostavan način podesite temperaturu u prostoru. 

Prednosti uljanih radijatora

Posebna prednost uljanih radijatora ogleda se u tome što:

  • Emituju toplotu i nakon što se isključe, samim tim nema bojazni da će se prostorija brzo ohladiti. 
  • Brzo se zagrevaju.
  • Imaju točkiće, pa se lagano premeštaju i pogodni su za različite prostorije. 
  • Jednostavni su za korišćenje. Temperatura se reguliše okretanjem točkića na radijatoru ili putem daljinskog.
  • Štedljivi su kada je potrošnja električne energije u pitanju. 

U našoj ponudi možete pronaći veliki izbor uljanih radijatora. Izaberite onaj koji najviše odgovara vašim potrebama i uživajte u toplini doma.