Tapete

Tapete kao odličan način za transformaciju enterijera

 

Pre nego što posegnete za farbom za zidove, razmislite o tapetama. Mnogi danas nepravedno zapostavljaju tapete sećajući se onih za zelenim i žutim cvetovima koji ih podsećaju na starinske enterijere.

Danas tapete dolaze u toliko uzbudljivih boja, šara i tekstura da mogu da transformišu svaki prostor.

Na primer, ukoliko imate sobu punu jednobojnog nameštaja, tapete sa šarama mogu tom enterijeru da dodaju novu dimenziju. Uz tapete ćete bez promene ijednog komada nameštaja, osećati kao da se cela soba promenila. Ukoliko ste profesionalni moler, pogledajte ponudu zaštitne opreme.

Prednosti korišćenja tapeta za zid

Korišćenje tapeta za zid nudi pregršt prednosti. Među njima su najvažnije:

Dug vek

Boja za zidove se često mora obnavljati i potrebno je krečenje na svakih dve do maksimum 5 godina u zavisnosti od toga da li u kući žive deca, kućni ljubimci ili da li je u pitanju pušački dom. Ukoliko se odlučite za tapete za zid, one mogu trajati i od 10 do 15 godina.

Tabete za zid su isplative

Iako su u odnosu na krečenje, tapete isprva skuplje, ako se pogleda njihova dugotrajnost, one su zapravo mnogo isplativija opcija u odnosu na krečenje.

Vizuelno efektne

Uz tapete za zid koje se danas mogu naći u ponudi a koje nude veliku svestranost - od samih dezena, ali i završne obrade i reljefa, tapete za zid mogu vizuelno da istaknu zid na manje ili više kreativne načine - u zavisnosti od onoga što želite da postignete. Takođe, tapete nude mnogo više mogućnosti nego što je to slučaj sa krečenjem.

Osim toga, tapete će doprineti da čak i zidovi koji su inače u lošem stanju izgledaju dobro.

Ukoliko vaši zidovi imaju nedostatke koje ne želite da popravite, kvalitetne, debele tapete mogu učiniti da izgledaju spektakularno.

 

134 proizvoda