Najlepši servisi za ručavanje

31.10.2022

Nekada je kupovina setova za ručavanje bila jednostavna, u ponudi su bili samo beli tanjiri sličnog oblika i dezena. Razlika je bila samo u kvalitetu, ali i ceni. Danas je situacija drugačija, ponuda je mnogo raznovrsnija, a zadatak pronaći najlepši servis za ručavanje nije lak.

U mnogim porodicama obrok nije samo potreba, već običaj koji se gaji i način da se porodica okupi i uživa u hrani, druženju i razgovoru. Da bi uživanje bilo potpuno, dizajneri su osmislili savremenije i modernije servise u različitim bojama i dezenima.

Osim kupovine za svoj dom, setovi tanjira mogu biti idealan poklon u raznim situacijama. Ponuda je velika, a koji su to najlepši servisi za ručavanje saznajte u nastavku teksta.

 

Moderni servisi za ručavanje

 

U periodu kada su naše bake kupovale setove za ručavanje, trend je bio drugačiji, odnosno nije ni postojao. Tada se pri kupovini drugačije razmišljalo, sam izgled tanjira i jela na njemu nisu bili toliko bitni koliko sam ukus hrane.

 

Vremenom ukus se nije dovodio u pitanje, ali je zato sam izgled i serviranje hrane postao trend širom sveta. Osim pravilnog i zanimljivog serviranja hrane, težilo se ka tome da tanjiri dodatno ulepšaju izgled i učine obrok lepšim i atraktivnijim za oko.

Ovaj trend iz restorana brzo je prešao i na mnoge domove. Serviranje hrane za vreme ručka ili večere u domovima sve više liči na postavku iz luksuznih restorana. Tome je mnogo doprineo i razvoj društvenih mreža, gde se istuču sve lepe stvari koje nam se dešavaju u svakodnevnom životu. A lepo opremljen sto u domu sa voljenim osobama je svakako idealna prilika za fotkanje i skupljanje lajkova.

 

Kako izabrati servis za ručavanje?

 

Ponuda je sve veća, kako izabrati najbolji servis za ručavanje za vaš dom? Daćemo vam par saveta koji vam mogu značiti pri kupovini.

 

Pre odlaska u kupovinu potrebno je da odredite vaš cilj. Da li želite standardan oblik tanjira ali u nekoj boji, da malo izgledaju modernije? Ili želite potpuno da promenite dizajn tanjira i pratite trendove koje viđate u mnogim popularnim restoranima?

 

Osim okruglih tanjira standardnog oblika, u ponudi su i pravougaoni tanjiri različitih veličina. Takođe, sve više se duboki tanjiri menjaju za činije koje su sve popularnije. Za početak, odredite oblik plitkih i dubokih tanjira, a zatim prelazimo na boju.

 

Nemojte se zaletati sa kupovinom boje koja vam na oko deluje lepo, a nije baš kompatibilna sa vašom kuhinjom i postavkom stola. Ako želite da vaš trpezarijski sto za vreme obroka bude kao u luksuznim restoranima, morate malo uklopiti dizajn. Pre svega, uklopite boju tanjira sa detaljima na stolu i stolnjakom.

Istraživanja su pokazala da boja utiče na količinu hrane koju ćemo pojesti. Recimo, namirnice jarkih boja uglavnom jedemo u većim količinama, jer nas mame boje. A namirnice neutralnih boja jedemo u manjim količinama, jer nam na oko deluju monotono. Zato se savetuje da pri kupovini birate tanjire svetlijih i vedrijih nijansi, koje dodatno ističu obrok na tanjiru.

Kada smo kod isticanja obroka, veličina tanjira igra važnu ulogu. Danas je popularno jesti manje obroke iz većih tanjira. Veći tanjiri daju dovoljno slobodnog prostora kako za manevrisanje viljuškom i nožem, tako i za ukrašavanje tanjira prilikom serviranja.

 

Servis za ručavanje kao idealan poklon

 

Prilikom nekog slavlja ili proslave useljenja u novi dom, gotovo uvek razmišljamo koji bi poklon bio najbolji. Da li ste nekada razmišljali da to bude servis za ručavanje?

 

U vremenu kada se živi brzo, kada sve više proslava ima nakon pauze od dve godine, nemamo vremena da tražimo i razmišljamo o nekim posebnim poklonima. Najčešće se posegne za standardnim poklonima kao što su novac, flaša pića, buket cveća, itd.

 

Ali kada želite da se izdvojite od ostatka, kada proslavu organizuje vama bitna osoba, servis za ručavanje uvek može biti pravi izbor. A pre kupovine, ispitajte situaciju i saznajte koja boja i oblik tanjira bi bio pun pogodak.

Koji su najlepši servisi za ručavanje?

 

Teško je dati odgovor na ovo pitanje, jer svako od nas ima drugačiji ukus. Zbog toga danas na tržištu možemo pronaći ogroman broj različitih modela, boja i oblika kako bi svako mogao da pronađe ono što želi.

 

Zato je najbolje da posetite našu stranicu sa kompletnom ponudom setova tanjira, ili naše prodavnice u Beogradu i Čačku, sigurni smo da ćete pronaći set koji ste zamislili.

povezani proizvodi