Najbolje grejalice na struju

13.10.2022

Svake godine vodi se polemika koji način grejanja je najisplativiji i najjednostavniji. Mišljenja su podeljena, a u mnogim slučajevima nemate previše izbora, pa je jedino rešenje grejanje na struju. Peći na drva zahtevaju pripremu ogreva, mnogi sistemi grejanja nisu jednostavni za instalaciju, a zahtevaju i dodatne troškove.

 

Pojavom novih generacija grejalica na struju stvari su se promenile. Sve više ljudi kupuje grejalice koje se mogu montirati gde god poželite, različitih su dimenzija i oblika, a plaćate struju samo kada su uključene tokom grejne sezone. Koje su najbolje grejalice na struju? Saznajte u nastavku teksta.

 

Najbolje i najekonomičnije grejalice za sobu

 

S obzirom na to da veliki broj domaćinstava nema priključak na centralno grejanje, a grejanje na drva u stanovima nije baš praktično, idealno rešenje pored inverter klima je kupovina grejalice na struju.

 

Koje su onda najbolje grejalice za sobu? Zavisi šta želite.

 

Električni kamini za topliju i prijatniju atmosferu u sobi

 

Već smo spomenuli probleme koji nastaju prilikom grejanja na drva u stanovima. Osim pripreme, veliki problem je skladištenje ogreva. Dok kod novijih zgrada čak i ne postoji mogućnost za priključak peći na drva.

 

Zbog navedenih razloga, nastale su različite imitacije starih dobrih peći i kamina na drva. Mnogi bi voleli da imaju kamin na drva u svom domu, ali to nije izvodljivo. Zato sada postoji rešenje, idelana zamena kao što su električni kamini.

Osim što vizuelno pružaju prijatniji osećaj uz imitaciju plamena, mogu izuzetno dobro zagrejati manje prostorije. Instalacija nije komplikovana, a uključivanje se vrši putem daljinskog upravljača jako jednostavno.

 

Konvektorske grejalice kao najekonomičniji vid grejalica na struju

 

Sve popularnije grejalice koje za razliku od grejalica sa ventilatorom nisu toliko bučne. A s obzirom na to da nema ventilator, znatno se smanjuje cirkulacija prašine u prostoriji.

 

Glavna karakteristika konvektorske grejalice je što se sama grejalica na zagreva previše, već grejač uvlači hladan vazduh i zagreva ga. Izuzetno je korisno ukoliko imate malu decu, jer ne mogu da se opeku na radijator. Najbolje je postaviti ih ispod prozora pri dnu zida, ukoliko su montažni ili kupiti model koji možete postaviti gde god želite.

Jeftinije su u odnosu na druge grejalice na struju, mali su potrošači i imaju dug vek trajanja od 25-30 godina. Mogu se koristiti za zagrevanje svih veličina i tipova prostorija.

 

Mini zidne grejalice na struju za kupatilo

 

Ukoliko je kupatilo veće površine, a nemate centralno grejanje, idealna opcija je postavljanje konvektorske grejalice. Zbog različitih modela i oblika mogu se prilagoditi enterijeru svake prostorije. Ali, ukoliko je kupatilo manje, mogu poslužiti i mini (male) zidne grejalice na struju sa ventilatorom.

 

Ali pored klasičnih malih grejalica sa ventilatorom, dobro rešenje mogu biti kvarcne grejalice i infracrvene grejalice. Ukoliko ste mislili da su to dva pojma za istu grejalicu, grešite, razlike postoje.

 

Kvarcne grejalice - jeftinija varijanta

 

Na prvi pogled kvarcne i infracrvene grejalice izgledaju isto, ali drugačije funkcionišu. Kvarcne rade tako što se prvo zagreva kvarc, a zatim on prenosi toplotu. Imaju dug vek trajanja i mogu jako brzo da zagreju manje kupatilo.

 

Mana je što dostižu veliku temperaturu, pa se uglavnom postavljaju na zid, tako da ne budu na dohvat ruke zbog opekotina. Takođe, poseduju i dodatnu zaštitu.

 

Karakteristično za ovaj vid zagrevanja je što brzo zagreju prostoriju i osobe u prostoriji, ali čim se ugase prostorije se brzo ohlade.

 

Infracrvene grejalice - skuplja varijanta

 

Infracrvene grejalice su skuplje od kvarcnih, ali imaju veću energetsku efikasnost od čak 98%. Što znači da je potrošnja struje mala, a velika iskorišćenost.

 

Ove grejalice funkcionišu kao sunčevo zračenje. One ne zagrevaju vazduh, već predmete i osobe u prostoriji. Velika prednost je što počinju da greju odmah po uključenju, pa nije potrebno dodatno vreme za zagrevanje kupatila pre tuširanja.

Bitno je napomenuti da poseduju izuzetno dobre termostate, koji automatski smanjuju potrošnju struje kada grejalica dostigne određenu temperaturu. A grejanje ponovo pokreće kada temperatura padne ispod određenog nivoa.

 

Najjeftinije grejalice na struju

 

Kao i obično, nakon istraživanja koje sve grejalice postoje, dođemo do toga ga tražimo najjeftinije grejalice na struju. Ponuda grejalica i radijatora na našem online shopu je raznolika, za svačiji džep. Možete pronaći: panel konvektore, grejalice za kupatilo i električne kamine.

 

Ukoliko još uvek niste sigurni koji tip grejalice vama najviše odgovara, budite slobodni da nas kontaktirate ili posetite u Beogradu ili Čačku. Naši iskusni prodavci stoje vam na raspolaganju, da otklone sve vaše nedoumice i pomognu da pronađete najbolje rešenje za zagrevanje sobe ili kupatila.

povezani proizvodi